BEL ONS
MAIL ONS
BEZOEK ONS

Graaf Engelbertlaan 75, 4837 DS Breda

  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle

Employer Branding? Focus liever op ´Employer Being´

 

Nee, dit is niet het zoveelste ´buzzword´ rondom personeelswerving of HR. De ontwikkelingen gaan in een razend tempo, de termen vliegen je om de oren en alles wordt uit de kast getrokken. Vorige week verscheen een bericht over een advocatenkantoor die recruitmenttripjes organiseert naar verre oorden en steeds vaker reist de vraag: ‘Hoe ver gaan we om goede mensen binnen te halen?’ Het antwoord hierop is niet moeilijk, we gaan steeds verder. En dat is jammer.

 

Jammer?!

Ja, jammer.

Nou nee toch? Bedrijven hebben toch geen keuze, de arbeidsmarkt vraagt er om.

Ja klopt. Maar toch ook weer niet. Bekijk Employer Branding maar eens vanuit een andere invalshoek.

 

Waarom steken we onze tijd, aandacht en energie niet (eerst) aan de binnenkant? Het ZIJN van een geweldige werkgever: aandacht voor elkaar, van binnenuit sterker maken en ontwikkelen van een mooie en hechte identiteit. Ben je dit al? Kijk nog eens kritisch. En kijk nog eens een keer. Is dit zo? Is er niet altijd van binnen meer winst (en nee, niet financieel) te behalen? Hoe mooi zou het zijn als deze binnenkant vanzelf gaat stralen? Als je in jouw mensen hun ogen hun enthousiasme en betrokkenheid kan lezen? Als jouw team onverslaanbaar is, alles voor elkaar over heeft en samen een topprestatie aan het leveren is? Wie wil nu niet bij zo een team horen?

 

`It is not how big the house is, it is how happy the home is` 

 

Recruitmenttripjes, aanbrengbonussen of hoe ver we hierin ook gaan, moeten niet nodig zijn. Het zijn extrinsieke motivatiefactoren, iets wat draait om status en ego. Zoek het intrinsiek, iedere organisatie heeft een uniek verhaal, een gave missie of een geweldig team. Richt hier je aandacht op, het duurt misschien langer, maar het effect is vele malen sterker en maakt jou duurzaam voor de toekomst.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten